fbpx

De Oude Klare

Dagbeleving

Anno 2021

De Oude Klare is prachtig gelegen in het buitengebied van Markelo. Dit is de ideale plek als u houdt van natuur en ‘het buitenleven’. Het is bij ons mogelijk om veel buiten te ondernemen, te wandelen, tuinieren of te knutselen. Ook binnen hebben we veel ruimte en faciliteiten, zoals een grote horeca-keuken waar we samen kunnen koken. Er kan geschilderd worden maar ook andere creatieve activiteiten zijn mogelijk. Een rustige plek om te lezen of met elkaar een gesprek te voeren is er ook.

U kunt ervoor kiezen om op de volgende tijden bij ons te komen:

– 10:00 tot 18:00 uur.

 

– 11:00 tot 19:00 uur.

Als er ondersteuning gewenst is in het vervoer naar ons toe, en weer naar huis, dan kunnen wij hier zeker iets in betekenen, mits de afstand dit toelaat.

Ook bieden wij de mogelijkheid voor uw partner of andere naaste  om de avond maaltijd samen met ons te nuttigen.

De Oude Klare

Hoe Wij werken

Wij werken met een team vrolijke mensen, creatief en altijd gericht op aansluiting bij wat u prettig en uitdagend vindt of wat u voldoening en plezier geeft.

Wij ondersteunen u graag, zodat u uw eigen leven voort kunt zetten zoals u dat graag wilt. U bepaalt hoe wij daaraan een bijdrage kunnen leveren. Wij zijn erop gericht uw energie en interesses te koesteren en blijvend centraal te stellen. Wij gaan niet uit van ziek zijn of beperking, maar van plezier, mogelijkheden, interesses en energie, waarbij we ons er samen met u van bewust zijn dat er beperkingen kunnen zijn waar we rekening mee moeten houden.


Eigen Regie

Als u in uw leven met dementie een nieuwe balans probeert te vinden komt er veel op u af. Gevoelens als angst, verdriet, onmacht en frustratie wisselen elkaar af waarbij u wellicht ook merkt dat uw omgeving anders met u omgaat. Hoewel dit misschien begrijpelijk is, kan het ook pijnlijk zijn. Wij zullen u zoveel mogelijk niet anders behandelen. We blijven uitgaan van uw regie.

Wij werken met een persoonsgebonden budget. U bepaalt en daar waar nodig kunt u hierbij geholpen worden. Om te beginnen bij het aanvragen en beheren van dit budget. Een onafhankelijke mantelzorgmakelaar (Elise Lentjes, info@eliselentjes.nl, 088-049898) kan u en uw naaste in dit traject ondersteunen. U kunt ervoor kiezen zelf contact met haar op te nemen, of ons vragen dit te doen.